Bibiana

Medzinárodný dom umenia pre deti, je kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou.

BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti, je kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou. Vznikla v roku 1987 ako partner svetoznámeho podujatia s dlhoročnou tradíciou Bienále ilustrácií Bratislava. Spočiatku sa úzko špecializovala ako galerijná ustanovizeň, ktorá podporovala rozvoj úrovne ilustračnej knižnej tvorby pre deti a skvalitňovanie detskej literatúry doma aj v zahraničí. Neskôr sa začali rozširovať možnosti pre rozvíjanie a šírenie umeleckej tvorby pre deti v bohatom spektre druhov a žánrov. Vznikol priestor pre porovnávanie výsledkov domácej tvorby a jej teoretickej reflexie v medzinárodných súvislostiach.

Dnes je BIBIANA obsahom svojej činnosti jedinou takouto inštitúciou v Slovenskej republike a jednou z mála podobných v celej Európe.

V posledných rokoch niektoré projekty BIBIANY vzbudili zaslúženú pozornosť aj v zahraničí a vďaka tomu sa rozvíjajú kontakty s medzinárodnými organizáciami rovnakého zamerania - napríklad s Európskou sieťou umeleckých organizácií EU NET ART (European Network of Art Organisation for Children and Young People), Európskou asociáciou múzeí pre deti (European Children´s Museum Network), ASSITEJ a ďalšími.


Kontaktné údaje:

Tel: +4212 54 434 986
bibiana@bibiana.sk
www.bibiana.sk
 

Adresa:

Panská ulica
Bratislava - Staré mesto

Zaradenie

Pre deti


GPS súradnice

48.148598 17.107748



« Späť




Košicemax. 11°Cmin. 4°C
Bratislavamax. 8°Cmin. 4°C
Žilinamax. 6°Cmin. 2°C
Banská Bystricamax. 7°Cmin. 4°C